11246

Zoeken

Bij het Zorg & Welzijn College kun je verschillende kanten op. Je kunt kiezen voor de richting zorg, waarin je met verpleging en verzorging bezig bent, of voor de richting welzijn, waarin je je meer met begeleiding bezighoudt. Je kunt bij ons een opleiding tot mbo-verpleegkundige of verzorgende-ig volgen. Maar je kunt er ook voor kiezen om opgeleid te worden tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of persoonlijk begeleider van specifieke doelgroepen. Daarnaast kun je kiezen voor twee combi-opleidingen op mbo-niveau 3: Verzorgende-ig vvt (verzorgings-, verpleeghuis- en thuiszorg) + Begeleider specifieke doelgroepen. Deze opleiding is vooral gericht op de ouderenzorg, Verzorgende-ig ghz (gehandicaptenzorg) + Begeleider gehandicaptenzorg. Deze opleiding is vooral gericht op zorg voor mensen met een beperking.

Welke opleiding je ook gaat volgen, als student bij zorg en welzijn heb je een hulpverlenende én praktische instelling. Je weet van aanpakken én je kunt tegen een stootje.


Zorg & Welzijn College

Kies een opleiding:

niveau leerweg duur locatie
BOL niveau 3
Begeleider specifieke doelgroepen 3 bol 3 jaar Nieuwveld
Verzorgende – ig 3 bol 3 jaar Nieuwveld
Combi-opleiding 1: Verzorgende-ig vvt & Begeleider specifieke doelgroepen 3 bol 3 jaar Nieuwveld
Combi-opleiding 2: Verzorgende-ig ghz & Begeleider gehandicaptenzorg 3 bol 3 jaar Nieuwveld
BOL niveau 4
Mbo-verpleegkundige 4 bol 4 jaar Nieuwveld
Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg 4 bol 3 jaar Nieuwveld
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen 4 bol 3 jaar Nieuwveld
BBL niveau 3 en 4
Verzorgende – ig 3 bbl 2,5 jaar Nieuwveld
Combi-opleiding 1: Verzorgende-ig vvt & Begeleider specifieke doelgroepen 3 bbl 2,5 jaar Nieuwveld
Combi-opleiding 2: Verzorgende-ig ghz & Begeleider gehandicaptenzorg 3 bbl 2,5 jaar Nieuwveld
Mbo-verpleegkundige 4 bbl 2-2,5 jaar Nieuwveld

Wat je uiteindelijk ook gaat doen, er wordt altijd een beroep gedaan op jouw kennis, vaardigheden en organisatietalent. Je moet goed kunnen omgaan met mensen in verschillende omstandigheden en situaties, want zij zullen op allerlei manieren een beroep op jou doen.

Daarvoor moet je zelfstandig zijn, maar óók goed kunnen samenwerken. Je moet flexibel en sociaal zijn, stevig in je schoenen staan en als het nodig is ook kunnen doorzetten. En dat is allemaal te leren.

Bij de opleidingen van het Zorg & Welzijn College leer je vanuit beroepssituaties en is er veel aandacht voor het opdoen van praktijkervaring en het aanleren van vaardigheden. Het lesaanbod, de projecten en de opdrachten zijn gericht op de kerntaken die bij het beroep horen. Zo krijg je een beter beeld van het werk en leer je om kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Afhankelijk van vooropleiding, verworven competenties en beroepservaring heb je bij het Zorg & Welzijn College de mogelijkheid om sommige opleidingen in de versnelde variant te doen.