Zoeken

Vavo (havo/vwo)

Ga direct naar de VAVO website

Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs
Geen diploma HAVO of VWO op zak? Gezakt?
Bij het VAVO College van ROC Ter AA heb je de mogelijkheid om jouw diploma alsnog te behalen. Ook kun je certificaten op HAVO of VWO-niveau die wettelijk erkend zijn en binnen tien jaar kunnen leiden naar een diploma. Dat betekent: straks tóch de studie van jouw keuze volgen en méér kans op de arbeidsmarkt.

Je kiest voor VAVO omdat:
– je het diploma in het regulier voortgezet onderwijs niet hebt behaald;
– je bepaalde vakken niet op jouw eindlijst of in jouw profiel hebt staan, maar ze wel nodig hebt voor een vervolgstudie of beroep;
– je het leuk vindt om bepaalde vakken te volgen (naast een andere studie of beroep);
– je voor volwassenenonderwijs kiest.

Een groot voordeel van VAVO is de flexibiliteit. Het is mogelijk om het volledig HAVO- of VWO-programma in één jaar af te ronden. Dat is afhankelijk van jouw vooropleiding, eerder behaalde certificaten, motivatie, doorzettingsvermogen en persoonlijke situatie.

VAVO is onderwijs voor als je 18 jaar of ouder bent. Maar VAVO is ook toegankelijk als je 16 of 17 jaar bent, mits je geplaatst kunt worden via een convenantregeling (samenwerkingovereenkomst tussen jouw vo-school en ROC Ter AA).
Informatie daarover kun je krijgen bij jouw eigen school.

Meer informatie over HAVO – VWO bij het VAVO College: lees verder…

Het VAVO College van ROC Ter AA heeft zijn eigen website. Je vindt er actuele informatie over het onderwijs, lesroosters, wijzigingen, afspraken, jaarplanning en examens en nog veel meer.

Ga direct naar de VAVO website

AKTUEEL:
Lees VAVO College Nieuwsbrief 1 – juni 2016
Lees VAVO College Nieuwsbrief 2 – juni 2016