11604

Zoeken

Koning Willem-Alexander bezoekt Helmondse bedrijven

Koning Willem-Alexander bracht op woensdagmiddag 12 december een werkbezoek aan twee bedrijven in de Brainportregio. Het bezoek stond in het teken van de Nederlandse maakindustrie. De Koning bezocht MTA, bedenker en bouwer van mechatronische machines en systemen en de Huijbregts Groep, verwerker van poeders voor de levensmiddelenindustrie. Beide bedrijven zijn gevestigd in Helmond.

De Nederlandse maakindustrie kenmerkt zich door enerzijds ambachtelijke bedrijven die al decennialang vernieuwen en anderzijds innovatieve, nieuwe ondernemingen. Zij ontwerpen en produceren halffabricaten en eindproducten in zeer uiteenlopende sectoren en zijn soms in hun sector wereldleider.

Het werkbezoek startte bij hightechbedrijf MTA. Als systeemleverancier ontwikkelt en produceert MTA mechatronische modules en systemen. De Koning werd rondgeleid over de werkvloer en sprak er met verschillende bedrijven over samenwerking in de keten van ontwikkeling naar productie.

Aansluitend ging de Koning naar Huijbregts Groep. Dit Helmondse familiebedrijf heeft een geavanceerd productieproces ontwikkeld voor het mengen van poedergrondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie. De Huijbregts Groep maakt zich ook sterk voor talentontwikkeling: in samenwerking met ROC Ter AA en omliggende bedrijven is er een eigen bedrijfsschool waar medewerkers worden opgeleid tot procesoperator. Aan niet-Nederlandse medewerkers worden taalcursussen gegeven. De Koning werd rondgeleid en sprak met begeleiders en studenten over talentontwikkeling in de maakindustrie.

Benieuwd hoe het werkbezoek aan MTA en  de Huijbregts Groep eruit zag? Bekijk het filmpje.