10046

Zoeken

Negen studenten ROC Ter AA naar nationale kampioenschap Skills

Maar liefst negen studenten van ROC Ter AA nemen deel aan Skills The Finals, het nationaal beroepenkampioenschap voor mbo-studenten, dat voor de meesten van hen van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 maart plaatsvindt.

Kevin Slaats (Bedrijfsadministratie) ,Kevin van de Kerkhof (Schilderen), Tim Klessens (Metselen), Toon Hesius (Tegelzetten), Rick van Kol (Infra/straatmaker), Ruud Persoons (Infra/straatmaker), Luuk Isbouts (ICT Beheer), Stan van Heertum (Applicatieontwikkelaar) en Niek van de Vondervoort (Webdesign) zijn de studenten die gaan strijden voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw 2018’.

Skills Heroes zijn mbo-beroepenwedstrijden in 59 vakgebieden variërend van autotechnicus en metselen tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Ruim 10.000 mbo-studenten deden mee aan de voorrondes van de Skills Heroes editie. Uiteindelijk bereiken zo’n 650 van hen de landelijke finales. Skills The Finals vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties van het Deltion College, Groene Welle en ROC van Twente in Overijssel.

Tijdens de finales krijgen de studenten opdrachten in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, de EK voor beroepen. Dit EK vindt eind september plaats in Budapest.

WorldSkills Netherlands
Met Skills Heroes benadrukken de organisatoren WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap.