Zoeken

NK Skills Finale Straatmaker bij ROC Ter AA en Bouw Infra mensen in Mierlo

Van woensdag 19 t/m vrijdag 21 april werden in Mierlo de NK Skills finale Straatmaker 2017 gehouden.

De NK Skills zijn de landelijke vakwedstrijden voor jonge talenten van het mbo. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Bij de Skills Heroes finale in Mierlo gingen de tien leerling-straatmakers (in ploegen van twee) de competitie aan met elkaar. Ze kregen een uitdagende opdracht die op vrijdag 21 april klaar moest zijn.

Namens Bouw Infra Mensen Mierlo en ROC Ter AA namen Willem van Leunen uit Liessel en Ruud Persoons uit Geldrop deel aan het NK Skills Heroes. Ze plaatsten zich voor het NK tijdens een regionale voorronde in Oss, waar ze tweede werden van zes deelnemende teams.

De leerling straatmakers maakten tijdens het NK in Mierlo een speciaal werkstuk dat door een deskundige jury wordt beoordeeld.
Na een spannende strijd sleepten Gerwin Russcher/Marten Everse (SOMA Harderwijk) en Jeffrey Kelden/Robin Ruiter (Regio College Heerhugowaard) de gedeelde Nederlandse titel in de wacht en behaalden Ruud Persoons/Willem van Leunen een verdienstelijke derde plaats.

De driedaagse wedstrijd stond onder auspiciën van Skills Nederland en vond plaats op het terrein van Bouw Infra Mensen Mierlo en ROC Ter AA aan de Goorsedijk in Mierlo en waren vrij toegankelijk voor publiek.