7144

Zoeken

Opleiding Applicatieontwikkelaar óók in tweetalige variant

Heb je naast talent voor ICT ook een talenknobbel? Wil je na afstuderen werken bij een internationaal bedrijf of misschien zelfs wel in het buitenland? Dan is de tweetalige variant van de opleiding Applicatieontwikkelaar aan ons ICT College iets voor jou!

Vanaf schooljaar 2017-2018 is het bij ROC Ter AA mogelijk om de opleiding Applicatieontwikkelaar in een tweetalige variant* te volgen.

nederlandse-engelse-vlag

Bij ruim de helft van de lessen van de tweetalige opleidingsvariant Applicatieontwikkelaar is Engels de voertaal. Dit houdt in dat de lessen in het Engels gegeven worden en dat het lesmateriaal en de toetsing in deze taal is. Uiteraard wordt tijdens de lessen door studenten en docenten uitsluitend Engels gesproken.

Daarnaast wordt in de opleiding uitgebreid aandacht besteed aan internationale oriëntatie, zoals kennis van andere culturen, virtueel samenwerken met buitenlandse studenten en studie of stage in het buitenland.
Na afronding van de opleiding ontvang je het (reguliere) diploma dat staat voor jouw vakinhoudelijke kennis én een certificaat/verklaring als bewijs dat je het tweetalige traject hebt gevolgd.

Waarom een tweetalig traject?
Als je tweetalig onderwijs volgt en internationale contacten opdoet tijdens je opleiding, maak je een sterke persoonlijke ontwikkeling door.
Je bent nog beter voorbereid op een beroepsomgeving die meer en meer gericht is op internationale contacten.

Aanmelden?
Je meld je aan voor de reguliere opleiding Applicatieontwikkelaar. Tijdens de intake wordt jouw voorkeur besproken en kun je kiezen uit de reguliere Nederlandstalige opleiding of de tweetalige variant.
Voor alle duidelijkheid: beide varianten worden aangeboden.

*Bij een tweetalige opleiding wordt bij minimaal de helft van de vakken in een vreemde taal gesproken en is er veel aandacht voor internationale oriëntatie.