479

Zoeken

Metaaltechniek

Allround constructiewerker

Niveau 3 | bbl | Opleidingsduur 1 - 3 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Als allround constructiewerker kun je bij verschillende bedrijven in de metaalproductenindustrie werken. Dat kan een constructiebedrijf, een plaatwerkbedrijf of een machine- of apparatenbouwer zijn, maar ook een bedrijf in de scheepsbouw of de transportmiddelenindustrie. Jouw activiteiten hebben te maken met constructiewerk, plaatwerk of isolatieplaatwerk. Je doet je werk in het eigen bedrijf of op locatie bij een opdrachtgever. Als allround constructiewerker heb je een uitvoerende én controlerende rol. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen werk, maar je begeleidt ook minder ervaren collega’s. Je controleert het werk en je bent verantwoordelijk voor het eindresultaat.

DE OPLEIDING
Je kunt deze opleiding volgen na de opleiding constructiewerker. Je leert meer over je vak, waardoor je breder inzetbaar bent. Je krijgt dan ook meer verantwoordelijkheid. Op school krijg je de bij de praktijk horende theorie en oefen je diverse beroepsvaardigheden.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Plaatwerk
Constructiewerk
Booglassen
Buigen
Mechanica
Bedrijfskunde
3D CAD-tekenen
Nederlands
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding, bijvoorbeeld Inspelen op innovaties. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je hebt technisch en wiskundig inzicht
Je werkt graag met je handen
Je vindt het leuk om producten uit diverse materialen te maken
Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden
Je denkt graag na over werkmethoden
Je bent nauwkeurig
Je kunt zelfstandig werken
Je kunt goed samenwerken
Je hebt oog voor kwaliteit

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; of een relevant mbo-diploma op niveau 2. Voor toelating tot een bbl-opleiding geldt dat je een baan voor ten minste 20 uur bij een erkend leerbedrijf hebt. We bieden je graag hulp bij het regelen daarvan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

DUUR VAN DE OPLEIDING
Hoe lang de opleiding duurt is afhankelijk van jouw vooropleiding.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding op niveau 4.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding