1774

Zoeken

Bouwen & Wonen

Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Niveau 3 | bol/bbl | Opleidingsduur 2 of 3 jaar | Goorsedijk Mierlo

HET BEROEP
Als allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer maak je grote objecten van hout en ander materiaal. Je werkt bij een specialistisch bedrijf in de interieurbouw, standbouw, decorbouw, scheepsbouw, meubelindustrie, keukenbouw, antiekrestauratie of jachtbouw.
Naast de werkzaamheden die genoemd staan bij de niveau 2-opleiding voert de allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer de meer complexe werkzaamheden uit. Zo moet de allround vakman ook (scheeps)interieurs of meubels kunnen plaatsen op locatie en begeleidt hij andere meubelmakers en (scheeps)interieurbouwers bij hun werkzaamheden. Daarnaast bewaakt hij de voortgang en de kwaliteit van het productieproces.

DE OPLEIDING
Je kunt deze opleiding volgen na je opleiding meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer. Oók kun je met de opleiding starten met diploma vmbo-k of hoger; in dat geval duurt de opleiding drie jaar.
Je leert meer over je vak, waardoor je breder inzetbaar bent. Je werkt zelfstandiger en krijgt dan ook meer verantwoordelijkheid. Je gaat je kennis en vaardigheden verdiepen en leert plannen en leiding geven. Ook met een vooropleiding vmbo kader of hoger kun je deze opleiding volgen. De duur van de opleiding is dan 3 jaar.

WELKE VAKKEN KUN JE KRIJGEN?
Vaktekenen
Vaktheorie
Praktijklessen
Nederlands
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
bol
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je vanuit de opleiding op stage. Voor de bpv wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt.

bbl
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je hebt ruimtelijk/technisch inzicht
Je werkt graag met hout
Je bent gemotiveerd
Je bent nauwkeurig
Je hebt gevoel voor vormgeving
Je werkt precies
Je kunt goed rekenen
Je kunt goed samenwerken
Je vindt het leuk om leiding te geven
Je ziet graag resultaat van je werk

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een relevante mbo-opleiding hebt gevolgd op niveau 2 of als je een vmbo-diploma kader of hoger hebt. Voor toelating tot de bbl-opleiding geldt dat je voor ten minste 20 uur een baan als meubelmaker bij een erkend leerbedrijf hebt.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook verder studeren op een hoger niveau.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding