7864

Zoeken

Applicatieontwikkeling

Applicatie- en mediaontwikkelaar (tweetalig)

Niveau 4 | bol | Opleidingsduur 3 jaar | Keizerin Marialaan

Heb je naast talent voor ICT ook een talenknobbel? Wil je na afstuderen werken bij een internationaal bedrijf of misschien zelfs wel in het buitenland? Dan is de tweetalige variant van de opleiding Applicatieontwikkelaar aan ons ICT College iets voor jou!

Bij ruim de helft van de lessen van de tweetalige opleidingsvariant Applicatieontwikkelaar is Engels de voertaal. Dit houdt in dat de lessen in het Engels gegeven worden en dat het lesmateriaal en de toetsing in deze taal is. Uiteraard wordt tijdens de lessen door studenten en docenten uitsluitend Engels gesproken.

Daarnaast wordt in de opleiding uitgebreid aandacht besteed aan internationale oriëntatie, zoals kennis van andere culturen, virtueel samenwerken met buitenlandse studenten en studie of stage in het buitenland.
Na afronding van de opleiding ontvang je het (reguliere) diploma dat staat voor jouw vakinhoudelijke kennis én een certificaat/verklaring als bewijs dat je het tweetalige traject hebt gevolgd.

WAAROM EEN TWEETALIG TRAJECT?
Als je tweetalig onderwijs volgt en internationale contacten opdoet tijdens je opleiding, maak je een sterke persoonlijke ontwikkeling door.
Je bent nog beter voorbereid op een beroepsomgeving die meer en meer gericht is op internationale contacten.

HET BEROEP
Als applicatie- en mediaontwikkelaar ontwikkel je applicaties. Deze applicaties kunnen o.a. websites, programma’s voor pc’s of industriële apparaten, databases en games zijn. Hierbij let je ook op lay-out, kleur, vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. Programma’s voor industriële apparaten vind je in allerlei consumentenelektronica en auto’s (embedded systems). Jouw werkzaamheden als applicatieontwikkelaar voer je vaak uit in projectvorm. Je werkt dan met collega’s samen aan één project. Daarom moet je goed kunnen communiceren en kunnen werken met deadlines. In een beroep als dit is planmatig werken belangrijk.

DE OPLEIDING
Tijdens de opleiding leer je hoe je applicaties ontwerpt en maakt. Ook leer je hoe je bestaande of nieuwe applicaties in gebruik neemt en onderhoudt. Je werkt aan opdrachten, of delen hiervan, die ook toegepast worden in het dagelijks leven. Omdat er al veel programma’s bestaan, leer je ook hoe je een bestaand programma aanpast en hoe je dit documenteert. Daarnaast is het belangrijk dat je leert omgaan met deadlines, klantgericht handelt en uitleg kunt geven aan de gebruikers van jouw programma. Opdrachten kunnen bestaan uit een duidelijke omschrijving óf uit een simpele tekening. Hiervoor leer je onder andere een interview te houden en op de vragen van de klant in te gaan.

Tijdens de opleiding bouw je jouw eigen portfolio op. Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je in het werkveld kunt functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Applicatie programmeren
Embedded systems
Industriële automatisering
Webdevelopment
Databases
Systeemontwikkeling
Bedrijfskunde
Microsoft Office (MOS)
Netwerken
Nederlands
Engels
Rekenen
Europese en internationale oriëntatie

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je vanuit de opleiding regelmatig op stage. Je doet die stages bij een erkend leerbedrijf. Voor de bpv wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt. Ook word je in simulatieprojecten voorbereid op de beroepspraktijk.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je bent creatief en zoekt naar oplossingen
Je werkt graag met computers
Je ontwikkelt graag applicaties
Je helpt andere mensen graag met computerproblemen
Je kunt organiseren en bent stressbestendig

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; of een relevant diploma op mbo-niveau 3. Maar ook met een bij ROC Ter AA behaald niveau 2 diploma kun je je voor deze opleiding aanmelden.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding op hbo-niveau, zoals informatiedienstverlening en management, informatica, bedrijfskundige- of technische informatica of een opleiding op het gebied van gamedesign.

MIJN VERHAAL
Björn van Schie aan het woord over de opleiding, lees hier zijn verhaal.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding, wij noemen dat een proefstudeerdag. Tijdens zo’n proefstudeerdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school. De proefstudeerdagen staan gepland op 17 mei en 7 juni.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Je meld je aan voor de reguliere opleiding Applicatieontwikkelaar. Tijdens het intake wordt jouw voorkeur besproken en kun je kiezen uit de reguliere Nederlandstalige opleiding of de tweetalige variant.
Meld je direct aan voor deze opleiding