478

Zoeken

Metaaltechniek

Constructiewerker

Niveau 2 | bbl | Opleidingsduur 2 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Als constructiewerker kun je bij verschillende bedrijven in de metaalproductenindustrie werken. Dat kan een constructiebedrijf, een plaatwerkbedrijf of een machine- of apparatenbouwer zijn, maar ook een bedrijf in de scheepsbouw of de transportmiddelenindustrie. Je doet je werk in het eigen bedrijf of op locatie bij een opdrachtgever. Als constructiewerker hebben jouw activiteiten te maken met constructiewerk, plaatwerk of isolatieplaatwerk. Uit verschillende materialen maak je producten of productonderdelen die moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Je voert voornamelijk routinematige werkzaamheden uit volgens vaste standaarden. Je maakt daarbij gebruik van je basiskennis en basisvaardigheden.

DE OPLEIDING
De opleiding kent een praktijk- en een theoriegedeelte. De theorie volg je op school gedurende één dag per week en voor het praktijkgedeelte werk je drie of vier dagen per week in een erkend leerbedrijf.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Metaalbewerken
Plaatwerk
Constructiewerk
Booglassen
Buigen
Nederlands
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding, bijvoorbeeld Inspelen op innovaties. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je werkt graag met je handen
Je vindt het leuk om producten uit diverse materialen te maken
Je bent geïnteresseerd in o.a. zagen, knippen en lassen
Je hebt oog voor kwaliteit
Je kunt zelfstandig werken
Je kunt goed samenwerken
Je bent nauwkeurig

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg hebt, of het diploma Entree. Voor toelating tot een bbl-opleiding geldt dat je een baan voor ten minste 20 uur bij een erkend leerbedrijf hebt. We bieden je graag hulp bij het regelen daarvan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor de vervolgopleiding op niveau 3: allround constructiewerker.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding