481

Zoeken

Elektrotechniek

Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit

Niveau 3 | bbl | Opleidingsduur 1 - 3 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Als eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit werk je bij verschillende installatiebedrijven in de elektrotechniek, industrie en in de bouwsector. Je installeert elektrotechnische installaties of onderdelen daarvan, en denkt daarbij in oplossingen van duurzame energie. Ook zorg je ervoor dat deze installaties in perfecte staat zijn en blijven. Je kunt eventuele fouten opsporen en repareren en voert regelmatig onderhoud uit. Als eerste monteur valt het begeleiden van medewerkers ook onder jouw takenpakket. Je werkt zelfstandig en je hebt de leiding over een kleine groep collega’s.

DE OPLEIDING
Tijdens je opleiding leer je hoe je voorzieningen in een woning en/of utiliteit installeert. Je leert verschillende elektrotechnische installaties en apparaten kennen en installeren. Ook leer je de werking en installatie van kabeldraagsystemen en schakel- en verdeelinrichtingen in de industrie. Een onderdeel van je opleiding besteed je aan het installeren van datacommunicatiesystemen en je doet kennis op van duurzame energie zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en windmolens.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Aanleg installaties
Installaties ontwerpen en aanleggen
Nieuwe ontwikkelingen in het beroep
Signaleringsinstallaties
Motoren en smartrelais
Automatiseringsinstallaties
Nederlands
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Innovaties, Duurzaamheid of 2D tekenen.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je houdt van techniek en elektrotechnische installaties
Je wilt leren installeren, testen en inregelen
Je kunt leiding geven
Je bent dienstverlenend en klantgericht ingesteld
Je werkt graag samen
Je werkt graag met je handen
Je bent betrouwbaar
Je vindt afwisselend werk leuk

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; of een mbo-diploma op niveau 2. Voor toelating tot een bbl-opleiding geldt dat je een baan voor ten minste 20 uur bij een erkend leerbedrijf hebt. We bieden je graag hulp bij het regelen daarvan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

DUUR VAN DE OPLEIDING
Hoe lang de opleiding duurt is afhankelijk van jouw vooropleiding.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding op mbo-niveau 4.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding