11112

Zoeken

Engineering & mechatronica

Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw

Niveau 3 | bbl | Opleidingsduur 1 - 3 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Als eerste monteur service en onderhoud werk je bij de storingsdienst of onderhoudsafdeling van productie-, installatie- en servicebedrijven. Je werkt het grootste deel van de tijd in teamverband en soms werk je alleen. Je inspecteert, onderhoudt of repareert apparatuur, installaties of systemen. Hierbij pas je zowel werktuigbouwkundige als automatiseringstechniek toe. Ook ondersteun je de Technicus service en onderhoud bij het optimaliseren van apparatuur, installaties en systemen en bij het verhelpen van storingen.

DE OPLEIDING
Tijdens de opleiding leer je hoe je apparatuur, installaties en systemen kunt inspecteren. Je leert hoe je deze optimaliseert en hoe je storingen verhelpt. Specifiek leer je hoe je storingen in het werktuigbouwkundig deel van apparaten lokaliseert. Tijdens de opleiding bouw je een portfolio op. Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je in het werkveld kunt functioneren als een beginnend beroepsbeoefenaar. Met deze opleiding ben je breed inzetbaar en kun je bij technische diensten of machinebouwbedrijven aan de slag.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Basisvaardigheden metaal
Elektrotechniek
Besturingstechniek
Materialenleer
Tekeninglezen
Industriële automatisering
Montagetechniek
Machineonderhoud
Machineonderdelen
Hydrauliek
Storingzoeken
3D ontwerpen
Machinerichtlijnen
Plannen
Nederlands
Rekenen
Engels
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding die je zelf of in overleg met je leerbedrijf bepaalt. Met keuzedelen kun je je kennis en vaardigheden verbreden of verdiepen, bijvoorbeeld in richting van Industriële automatisering, Innovaties, Digitale vaardigheden of Elektrisch schakelen.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je bent geïnteresseerd in metaaltechniek en elektro/besturingstechniek
Je werkt graag met je handen
Je denkt graag na over manieren om opdrachten uit te voeren
Je houdt van afwisselend werk
Je bent secuur
Je bent betrouwbaar

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten tot de bol-opleiding als je een afgeronde vmbo-opleiding kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; of een relevant diploma op mbo-niveau 2. Voor toelating tot de bbl-opleiding geldt dat je  een baan voor ten minste 20 uur bij een erkend leerbedrijf hebt. We bieden je graag hulp bij het regelen daarvan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

DUUR VAN DE OPLEIDING
Hoe lang de opleiding duurt is afhankelijk van jouw vooropleiding.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je (verder) aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor de vervolgopleiding op niveau 4: technicus mechatronica systemen.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding