483

Zoeken

Installatietechniek

Eerste monteur woning

Niveau 3 | bbl | Opleidingsduur 1 - 3 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Als eerste monteur woning werk je bij een installatiebedrijf dat gas-, water-, centrale verwarming- en sanitaire installaties installeert. Je werkt voornamelijk aan woningen en flats, maar ook in kantoorgebouwen en scholen. Je krijgt jouw opdrachten van een projectleider en jij, als eerste monteur, verdeelt de taken onder je collega’s. Je stemt de planning af en blikt vooruit naar de voortgang van het proces. Ook zorg je ervoor dat de kwaliteit van het werk uitstekend is uitgevoerd. Je werkt steeds op verschillende locaties en in verschillende omstandigheden. In dit beroep gaan de ontwikkelingen snel. Je krijgt steeds meer te maken met de energietransitie: de overgang van stroom of verwarming uit aardgas naar duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, groen gas of warmtepompen. Een afwisselende baan dus!

DE OPLEIDING
Tijdens de opleiding leer je hoe je leidingsystemen en diverse toestellen (sanitair, water, gas en centrale verwarming) installeert. Ook leer je over duurzaamheid en hoe je de wetten en voorschriften van het beroep toepast. Met verdiepingsopdrachten leer je omgaan met de praktijk.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Buissystemen
Watersystemen
Afvoersystemen
Gassystemen
Verwarmingssystemen
Ventilatiesystemen
Rookgassystemen
Aansluiten sanitair toestellen
Duurzame installaties/alternatieve energiebronnen
Innovatie in het beroep
Montage en onderhoud
Natuurkunde
Technisch tekenen
Nederlands
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding, bijvoorbeeld Innovaties, Duurzaamheid of Basiskennis elektro. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je kunt zelfstandig werken
Je houdt van werken met je handen
Je kunt werken onder een leidinggevende
Je kunt werkopdrachten verdelen in een team
Je kunt situaties met je leidinggevende overleggen
Je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk
Je vindt een afwisselende baan leuk

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten met een vmbo-diploma; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; of een mbo-diploma op niveau 2. Voor toelating tot een bbl-opleiding geldt dat je een baan voor ten minste 20 uur bij een erkend leerbedrijf hebt. We bieden je graag hulp bij het regelen daarvan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

DUUR VAN DE OPLEIDING
Hoe lang de opleiding voor jou gaat duren is afhankelijk van jouw vooropleiding. Dit wordt tijdens de intake besproken.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je (verder) aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding op niveau 4.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding