407

Zoeken

Financieel administratieve beroepen

Junior assistent-accountant

Niveau 4 | bol | Opleidingsduur 3 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
De junior assistent-accountant is werkzaam bij een accountantskantoor of bij een administratiekantoor, en verricht diverse werkzaamheden voor verschillende klanten. De junior assistent-accountant heeft als taak om financiële informatie van de klant te controleren en om financieel-administratieve en/of fiscale ondersteuning te bieden. Hiermee kan de klant beslissingen nemen voor de bedrijfsvoering en voldoen aan de eisen voor externe verantwoording. Voor deze functie is het heel belangrijk om goed inzicht te hebben in boekhouden en fiscaliteiten, en om overzicht te hebben over de gehele administratie met haar sub-administraties.

DE OPLEIDING
De opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en één of meer keuzedelen. Aan het begin van de opleiding staat de oriëntatie op het financiële en administratieve werkveld in de opleiding centraal. In deze periode krijg je veel verschillende vakken. Ook werk je aan beroepsprojecten en kantoorsimulaties die je een beeld geven van het beroep. De lessen en projecten worden klassikaal aangeboden.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Bedrijfsadministratie
Bedrijfseconomie
Procedures en recht
Financieel rekenen
Computertoepassingen
Fiscale kennis
Beroepsprojecten (leren door ‘denken’)
Kantoorsimulaties (leren door ‘doen’)
Nederlands
Engels
Duits
Rekenvaardigheid
21e eeuw vaardigheden
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Doorstroom hbo financiële beroepen, Verdieping software, Duits, of Oriëntatie salarisadministratie.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk; daarin breng je de theorie in praktijk.  In ieder leerjaar loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Voor de stage wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf of instelling die de praktijk verzorgt.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je werkt graag met cijfers
Je werkt graag met computers
Je bent nauwkeurig en precies
Je bent geduldig en kunt goed luisteren
Je kunt plannen en organiseren
Je bent klantgericht
Je kunt zelfstandig werken en samenwerken
Je bent stressbestendig

Als tijdens de opleiding blijkt dat niveau 4 voor jou te hoog gegrepen is, bestaat de mogelijkheid om uit te stromen op niveau 3 met de opleiding Financieel administratief medewerker.

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde opleiding vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo; of een mbo-diploma niveau 3. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Met je diploma kun je veel kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld direct gaan werken op een administratiekantoor, een accountantskantoor of op de administratie van een bedrijf of instelling. Maar je kunt natuurlijk ook verder studeren op het hbo, zowel in voltijd als in deeltijd. Deze opleiding vormt daarvoor een goede basis. Je kunt meerdere kanten op, bijvoorbeeld hbo accountancy, bedrijfseconomie of fiscaal recht.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding