455

Zoeken

ICT support

Medewerker beheer ICT

Niveau 3 | bol | Opleidingsduur 2,5 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Als medewerker beheer ict werk je binnen de ict afdeling van een bedrijf. Je voert daar niet alleen standaardprocedures uit, maar bedenkt ook zelf oplossingen en procedures voor deelgebieden. Een belangrijk onderdeel van jouw werk is het helpen van de gebruikers van het informatiesysteem. Je moet dus goed kunnen analyseren en communiceren. Als medewerker beheer ict houd je de ontwikkelingen in je vakgebied goed bij. Je voert je werk uit onder leiding van een ict beheerder en/of applicatiebeheerder.

DE OPLEIDING
Tijdens de opleiding leer je hoe je hard- en software installeert en onderhoudt en hoe je vragen van systeemgebruikers behandelt en oplost. Je leert over systeembeveiliging en installatie van besturingssystemen. Daarnaast doe je ervaring op met het testen van de programmatuur en computersystemen. Tijdens de opleiding bouw je jouw eigen portfolio op. Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je in het werkveld kunt functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Hardware en Software
Office
Gebruikersondersteuning/servicedesk
Open source
Storing zoeken
Elektrotechniek
Virtualisatie
Social media
Cisco Certified Network Associate
Microsoft Technology Associate (MTA certificering)
Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je vanuit de opleiding twee keer op stage. Je doet die stages bij een erkend leerbedrijf. Voor de bpv wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je werkt graag met computers
Je bent geduldig en kunt met mensen omgaan
Je zoekt graag naar oplossingen op ict gebied
Je kunt organiseren
Je bent flexibel
Je kunt goed analyseren

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; of een relevant diploma op mbo-niveau 2.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding op niveau 4, zoals Ict beheerder, Netwerk- en mediabeheerder of Applicatie- en mediaontwikkelaar.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding, wij noemen dat een proefstudeerdag. Tijdens zo’n proefstudeerdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school. De proefstudeerdagen staan gepland op 17 mei en 7 juni.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding