452

Zoeken

ICT support

Medewerker ICT

Niveau 2 | bol | Opleidingsduur 2 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Als medewerker ict werk je binnen de ict afdeling van een bedrijf of bij een dienstverlenend bedrijf. Je legt netwerkbekabeling aan en controleert installaties. Je vindt het leuk om met computers te werken. Voor het installeren van hardware en software draai jij je hand niet om. Je hebt een belangrijke taak: je lost computerproblemen snel op en zorgt dat iedereen kan doorwerken. Omdat er regelmatig nieuwe ontwikkelingen en modellen zijn houd jij je kennis up-to-date.

DE OPLEIDING
Tijdens de opleiding leer je hoe je hard- en software installeert en onderhoudt en hoe je eerstelijnsondersteuning biedt. Ook voer je regelmatig opdrachten uit die te maken hebben met situaties uit de praktijk. Je leert daarin hoe je de problemen benoemt en oplossingen formuleert. Docenten en begeleiders ondersteunen jou waar je dat nodig hebt.
Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je in het werkveld kunt functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar. We raden je aan om door te studeren. Met een opleiding op niveau 3 heb je meer kans op een leuke baan.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Hardware theorie en praktijk
Software theorie en praktijk
Storing zoeken
Netwerken
Gebruikersondersteuning/servicedesk
Elektrotechniek
Office
Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je aan het eind van de opleiding op stage. Je doet die stage bij een erkend leerbedrijf. Voor de bpv wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je werkt graag met computers
Je lost graag computerproblemen op
Je kunt goed met mensen omgaan
Je kunt organiseren en bent nauwkeurig
Je bent flexibel

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg hebt of het diploma Entree.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Doorstuderen is slim. Je vergroot je kans op een baan. Na deze opleiding kun je kiezen voor een vervolgopleiding op niveau drie, zoals Medewerker beheer ict. We helpen je graag om versneld door te stromen.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding, wij noemen dat een proefstudeerdag. Tijdens zo’n proefstudeerdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school. De proefstudeerdagen staan gepland op 17 mei en 7 juni.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding