415

Zoeken

Marketing, communicatie en evenementen

Medewerker marketing en communicatie

Niveau 4 | bol | Opleidingsduur 3 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Werken in de pr, marketing en communicatie vereist marktgericht denken, proactief handelen, improviseren, en een flexibele en dienstverlenende opstelling. Je bent betrokken bij het verkennen van de markt, het maken van plannen en het uitvoeren van commerciële activiteiten. Je speelt in op de behoeften en wensen van doelgroepen. PR-campagnes en evenementen kunnen tot je taken behoren, evenals het schrijven en redigeren van teksten en artikelen. Daarnaast informeer je de pers over de activiteiten van de organisatie.

DE OPLEIDING
De opleiding Medewerker marketing en communicatie heeft een flexibele manier van werken. Dat maakt het voor jou mogelijk om te kiezen voor meer praktijkvorming als dat past in jouw traject. Je leert plannen en organiseren, in teamverband te werken,  zelfstandig opdrachten uit te voeren en deadlines te halen. Je leert alles over marktonderzoek, marketingcampagnes, het verzorgen van promotiemateriaal en het schrijven van persberichten en content voor webpagina’s. Je werkt in groepsverband aan prestaties met onderwerpen die jij interessant vindt. Samen met je medestudenten start je een mini-onderneming. Je zet een product of dienst in de markt waarvoor je alle werkzaamheden en taken zelfstandig uitvoert.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Communicatie en Public Relations
Marketing/e-marketing
Marktonderzoek/statistiek
Bedrijfseconomie
Media en vormgeving
Nederlands
Engels
Duits
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden. Bij deze opleiding heb je de mogelijkheid om te kiezen uit Commercie, Bedrijfsevenementen organiseren, Doorstroom hbo of Stage in het buitenland.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk; daarin breng je de theorie in praktijk bij een afdeling Marketing/Communicatie. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Voor de bpv wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt. In totaal kent de opleiding drie bpv-periodes. Al in het eerste jaar ga je in de praktijk aan de slag. Door het werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep, oefen je je vaardigheden en ontdek je je kwaliteiten. Samen met je praktijkopleider en je begeleidend docent werk je aan je vakmanschap. In het tweede jaar kun je ook kiezen voor een internationale stage.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je bent creatief
Je bent communicatief
Je bent resultaatgericht
Je bent dienstverlenend
Je bent commercieel ingesteld
Je legt makkelijk contacten
Je hebt organisatietalent
Je spreekt je talen
Je werkt graag samen met anderen, maar bent ook zelfstandig

TRAJECT OP MAAT
Iedereen leert anders en in eigen tempo. Wij passen ons graag aan jou aan. Daarom bieden we maatwerktrajecten, ook voor havisten. Vraag ernaar tijdens je intakegesprek.

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde opleiding vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo; of een mbo-diploma niveau 2 of 3. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek. In dat gesprek kijken we naar de mogelijkheden voor een traject op maat. Wanneer blijkt dat niveau 4 toch te hoog gegrepen is, dan kun je na het eerste leerjaar overstappen naar de opleiding Commercieel medewerker (niveau 3).

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na de opleiding kun je aan het werk, wellicht bij je bpv-bedrijf of bij een ander bedrijf op de marketing/communicatieafdeling.  Ben je nog niet uitgeleerd? Dan kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals communicatie, journalistiek, ondernemerschap & retail, marketing management, media en evenementen (iemes) of management, economie en recht (mer).

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding