378

Zoeken

Bouwen & Wonen

Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Niveau 2 | bol/bbl | Opleidingsduur 2 jaar | Goorsedijk Mierlo

HET BEROEP
Als meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer werk je technisch, creatief en ambachtelijk. Je werkt op aanwijzing van je leidinggevende met verschillende gereedschappen, machines en materialen. Dat kan in de meubelindustrie zijn, waar je vaak series van een product maakt. Maar je kunt ook in de interieurbouw aan de slag. Dan werk je in de werkplaats aan interieurs of op de locatie waar het interieur moet komen; winkels, hotels, restaurants, café’s, enz. Daar werk je dan een ontwerp uit, vaak met plaatmateriaal (hout/kunststof).

DE OPLEIDING
Op de opleiding krijg je bij de praktijk horende theorie en oefen je alle beroepsvaardigheden. Tijdens de opleiding leer je alles over meubels en interieurs maken, hoe je een tekening moet lezen, welke materialen, gereedschappen en machines je kunt gebruiken, welke houtverbindingen er zijn en hoe je veilig werkt. Daarnaast krijg je ook een aantal algemene vakken.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Vaktechnische vakken
Machinaal houtbewerken
Nederlands
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
bol
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je vanuit de opleiding op stage. Voor de bpv wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt.

bbl
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je bent handig
Je hebt ruimtelijk/technisch inzicht
Je bent gemotiveerd
Je bent nauwkeurig
Je kunt goed rekenen
Je kunt goed samenwerken
Je ziet graag resultaat van je werk

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een vmbo-diploma of het diploma Entree hebt. Voor toelating tot de bbl-opleiding geldt dat je voor ten minste 20 uur een baan als leerling-meubelmaker bij een erkend leerbedrijf hebt.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook verder studeren op een hoger niveau, bijvoorbeeld Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding