4898

Zoeken

Bouwen & Wonen

Middenkaderfunctionaris bouw

Niveau 4 | bol | Opleidingsduur 4 jaar | Goorsedijk Mierlo

Hou je van aanpakken? Werk je graag samen aan bouwprojecten of bedenk je graag technische oplossingen? Wil je het maximale uit je studie halen? Kies dan voor onze opleiding middenkaderfunctionaris bouw!

HET BEROEP
Als middenkaderfunctionaris bouw ben je bezig met alles wat nodig is om een gebouw te bedenken, te bouwen, te beheren en te onderhouden. Je bent bij elke fase in het bouwproces betrokken: de voorbereiding, de uitvoering en het onder­houd. Je werkt bijvoorbeeld ontwerpen en projecten uit, doet metingen of stuurt timmermannen of metselaars aan. Ook houd jij je bezig met planning en kosten. Je werkt op kantoor én op de bouwlocatie. Je bent medeverantwoordelijk voor de tijdige oplevering van het project. Je kent de praktijk maar óók de theorie. Daardoor draag je zelf slimme oplossingen aan.

Wat je uiteindelijk gaat doen, hangt af van het bedrijf en de functie waarin je werkt. Als middenkaderfunctionaris bouw kun je bijvoorbeeld werken als opzichter, calculator, werkvoorbereider, tekenaar of uitvoerder. Als je bij een groot bedrijf werkt, ga je je meestal specialiseren, bij een kleiner bedrijf zijn je taken breder.

De opleiding duurt vier jaar. De meeste lessen zijn gekoppeld aan projecten. Deze projecten gaan bijvoorbeeld over het bouwen van een (vakantie) woning, een villa of bedrijfshal.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
– Bedrijfskunde
– Bouwfysica
– Constructieleer
– Materialenleer
– Sterkteleer
– Praktijk (bouwtimmeren, metselen, machinale houtbewerking)
– Tekenen (Sketchup, AutoCad, 3D-tekenen)
– Uitvoering
– Wiskunde
– Rekenen
– Nederlands
– Engels
– Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
– Je hebt ruimtelijk/technisch inzicht
– Je kunt goed samenwerken
– Je ziet graag resultaat van je werk
– Je bent communicatief
– Je bent gemotiveerd
– Je bent nauwkeurig
– Je bedenkt graag oplossingen

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg hebt, een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of een relevant mbo-diploma op niveau 2.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na de opleiding kun je gaan werken als bouwkundig tekenaar, werkvoorbereider, assistent uitvoerder, medewerker woningbouwvereniging of werkvoorbereider bij een toeleverend bedrijf. Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding zoals: bouwkunde, bouwtechnische bedrijfskunde of vastgoedmanager.

PLUS OPLEIDING

In de bouw is praktijkervaring heel belangrijk. Daarom loop je in leerjaar 1 en 2 al tien weken per jaar stage. In leerjaar 3 en 4 zelfs twintig weken. Maar we doen meer. We zijn niet voor niets een TOP-opleiding volgens de Mbo keuzegids 2018! ROC Ter AA en Bouw Infra Mensen Mierlo (de praktijkopleidingspartner van het ROC Ter AA) bieden jou een PLUS-opleiding aan. Naast de gebruikelijke onderwijsuren krijg je in deze opleiding extra praktijkuren bij Bouw Infra Mensen Mierlo. Daarmee ben je sneller inzetbaar in de uitvoerende bouw. Tevens zorgt Bouw Infra Mensen Mierlo dan voor werkkleding, gereedschappen en stageplaatsen met een stagevergoeding. Bouwbedrijven zitten namelijk te springen om medewerkers die inzetbaar zijn  op de bouwplaats. Zo ontdek je jouw toekomst in de bouw.

Wil je na je opleiding graag als assistent uitvoerder of als werkvoorbereider, tekenaar of calculator aan het werk? Dan geven deze PLUS-uren jou een voorsprong op anderen. Wil je doorstromen naar het hbo? Met de PLUS-uren heb je nog meer kennis over de uitvoerende bouw en daarmee een zeer goede basis voor bouwkundige hbo-opleidingen.

mbo16_topopleiding_highresmbo17_topopleiding_highres_klein

ROC Ter AA verzorgt alle gebruikelijke onderwijsuren. Bouw Infra Mensen Mierlo verzorgt alle PLUS-uren. Samen zorgen we ervoor dat jij de beste middenkaderfunctionaris bouwopleiding krijgt in de regio.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school. Op donderdag 31 mei en 21 juni kun je bij ons meelopen.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding