459

Zoeken

ICT- en mediabeheer

Netwerk- en mediabeheerder

Niveau 4 | bol | Opleidingsduur 3 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Als netwerkbeheerder werk je bij dienstverlenende bedrijven, op de ict afdeling van een bedrijf of bij bedrijven die zich richten op datatransmissie en telecommunicatiesystemen. Je bent verantwoordelijk voor de technische afdeling van een netwerk. Hiervoor gebruik je reglementen en computerprogramma’s. Je werkt zelfstandig of in een team en ‘bewaakt’ het netwerk, het intranet en internet. Je adviseert zowel gebruikers als het management en zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen.

DE OPLEIDING
De opleidingen Netwerkbeheerder en ICT beheerder hebben een gezamenlijk basisjaar. Aan het einde van het eerste leerjaar kies je voor jouw uiteindelijke uitstroomrichting: Netwerkbeheerder of ICT beheerder.

Tijdens de opleiding leer je hoe je informatiesystemen ontwikkelt, beheert en implementeert. Je leert hoe je een netwerk aanlegt en installeert, hoe je systeemproblemen analyseert en oplost en hoe je vragen van zowel systeemgebruikers als het management correct behandelt. Je leert ook hoe je een netwerkinfrastructuur beheert, met meerdere computers tegelijk werkt, systemen beveiligt en hoe je besturingssystemen installeert en beheert. Je leert hoe je collega’s en klanten instructies geeft en hoe je vragen van systeemgebruikers correct behandelt en oplost.

Tijdens de opleiding bouw je jouw eigen portfolio op. Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je in het werkveld kunt functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Microsoft Certified Professional
Microsoft Technology Associate (MTA certificering)
Microsoft Office (MOS)
Cisco Certified Network Associate
Linux
ITIL
Hardware en Software
Bedrijfskunde
Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Beroepspraktijkvorming (bpv) is erg belangrijk. Dan kun je de theorie in praktijk brengen. Daarom ga je vanuit de opleiding regelmatig op stage. Je doet die stages bij een erkend leerbedrijf. Voor de bpv wordt een overeenkomst gesloten tussen jou, de school en het bedrijf dat de praktijk verzorgt. Ook word je in simulatieprojecten voorbereid op de beroepspraktijk.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je kunt goed analyseren
Je werkt graag met computers
Je kunt met mensen omgaan
Je zoekt graag naar oplossingen op ict gebied
Je kunt organiseren en bent stressbestendig
Je houdt je aan deadlines en kunt tegen stress

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; of een relevant diploma op mbo-niveau 3. Hoe lang de opleiding duurt is afhankelijk van jouw vooropleiding.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor een vervolgopleiding op hbo-niveau, zoals hbo ICT.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding, wij noemen dat een proefstudeerdag. Tijdens zo’n proefstudeerdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school. De proefstudeerdagen staan gepland op 17 mei en 7 juni.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding