486

Zoeken

Engineering & mechatronica

Technicus mechatronica systemen

Niveau 4 | bbl | Opleidingsduur 1 - 3 jaar | Keizerin Marialaan

HET BEROEP
Als technicus mechatronica systemen kun je werken bij zowel grote als kleine metaalbedrijven in de machine-industrie en apparatenbouw. Je bent meestal in de werkplaats, maar soms moet je ook op locatie werken. Je bezoekt bijvoorbeeld klanten om daar revisie- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. De technicus bouwt binnen een team zelfstandig complete machines en (lift)installaties op een frame of raamwerk. Dit zijn complexe machines met veel verschillende componenten. Je bent eindverantwoordelijk voor de meeste delen van de productie. Als technicus ontvang je opdrachten van je leidinggevende. Aan de hand daarvan bereid je jouw werkzaamheden voor.

DE OPLEIDING
Tijdens de opleiding leer je diverse soorten complexe machines samen te stellen. Je bent bezig met de assemblage, samenbouw en eindmontage van onderdelen. Ook het testen, installeren en onderhouden van de machines behoort tot jouw taken. Tijdens de opleiding bouw je jouw eigen portfolio op. Je haalt je diploma als je hebt laten zien dat je kunt functioneren als beginnend beroepsbeoefenaar.

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Montage en onderhoud
Elektrotechniek
Industriële automatisering
Hydrauliek
Pneumatiek
Besturingstechniek
Meet- en regeltechniek
Planning en organisatie
Nederlands
Engels
Rekenen
Loopbaan en burgerschap

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding, bijvoorbeeld Inspelen op innovaties. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je bent geïnteresseerd in elektro-, besturings- en metaaltechniek
Je werkt graag met je handen
Je denkt graag na over werkwijzen
Je stuurt graag andere mensen aan
Je bent secuur
Je bent betrouwbaar

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een afgeronde vmbo-opleiding kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg hebt; of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4; of een relevant mbo-diploma op niveau 2. Voor toelating tot een bbl-opleiding geldt dat je een baan voor ten minste 20 uur bij een erkend leerbedrijf hebt. We bieden je graag hulp bij het regelen daarvan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

DUUR VAN DE OPLEIDING
Hoe lang de opleiding duurt is afhankelijk van jouw vooropleiding.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je aan het werk, maar je kunt ook kiezen voor de vervolgopleiding op hbo-niveau zoals elektrotechniek, industrieel ontwerpen, technische bedrijfskunde of werktuigbouwkunde.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding