369

Zoeken

Bouwen & Wonen

Tegelzetter

Niveau 2 | bol/bbl | Opleidingsduur 2 jaar | Goorsedijk Mierlo

HET BEROEP
Als tegelzetter houd jij je vooral bezig met het leggen, plakken, zetten en snijden van tegels. Je werkt zelfstandig of met collega’s op verschillende locaties, van nieuwbouw tot zwembad, van huiskamer tot oud gebouw. Als tegelzetter gebruik je verschillende soorten tegels, lijmen en species. Je leert tegels inwassen en tegels snijden. Soms moet je ook metselen. Werk je voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in restauratie, dan pas je oude technieken toe. Je werkt aan de hand van tekeningen en staat bij tegelwerk in bestaande huizen meestal ook in contact met de opdrachtgevers.

DE OPLEIDING
Tijdens je opleiding leer je verschillende technieken, van plakken en zetten tot snijden. Je leert hoe je wandtegels lijmt en kunt zetten en hoe je vloertegels legt. Ook gaan we in op het tegelwerk van natuursteen en leer je hoe je trappen kunt bekleden.

mbo16_topopleiding_highresmbo17_topopleiding_highres_klein

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Vaktechnische vakken
Tegelwerkzaamheden uitvoeren
Rekenen
Nederlands
Loopbaan en burgerschap
VCA (veilig werken)

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
bol
Bij Bouw Infra mensen volg je praktijklessen en Bouw Infra mensen zorgt voor stageplaatsen bij bedrijven in de regio. Je krijgt daarvoor een stagevergoeding. In de bol-variant ben je 40 uur per week bezig met opleiding en stage.

bbl
Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je hebt interesse in tegelzetten
Je bent graag met je handen bezig
Je wilt graag in de bouw werken
Je werkt gemakkelijk samen
Je kunt werken in verschillende omstandigheden
Je ziet graag resultaat van je werk

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een vmbo-diploma of het diploma Entree hebt. Voor toelating tot de bbl-opleiding geldt dat je voor ten minste 20 uur een baan als leerling-tegelzetter bij een erkend leerbedrijf hebt.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je (verder) aan het werk, maar je kunt ook nog kiezen voor de vervolgopleiding op niveau 3: allround tegelzetter.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding