339

Zoeken

Bouwen & Wonen

Timmerman

Niveau 2 | bol/bbl | Opleidingsduur 2 jaar | Goorsedijk Mierlo

HET BEROEP
Als timmerman ben je van het begin tot het einde dicht bij de bouw betrokken. Je leest tekeningen, maar gaat ook zelf aan de slag met de duimstok, gereedschap en machines. Je zet maten uit, stelt profielen en legt vloeren. Ook werk je aan het afhangen van deuren en ramen en maak je plafonds en daken. Als timmerman werk je in de nieuwbouw, renovatie van woningen en gebouwen of in de werkplaats.

DE OPLEIDING
Tijdens je opleiding leer je hoe je profielen en kozijnen uitzet en stelt. Je leert hoe je betonfunderingen aanlegt en leert (af)timmeren. We gaan in op het maken van plafonds, scheidingswanden en het bekleden van gevels. Ook besteden we aandacht aan het lezen van tekeningen en aan dakwerk.

mbo16_topopleiding_highresmbo17_topopleiding_highres_klein

WELKE VAKKEN KRIJG JE?
Vaktechnische vakken
Rekenen
Nederlands
Loopbaan en burgerschap
VCA (veilig werken)

KEUZEDELEN
Naast de vaste vakken volg je ook keuzedelen. Dat zijn flexibele onderdelen binnen je opleiding. Met keuzedelen kun je zelf een deel van je opleiding bepalen en verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING
bbl
Je kunt deze opleiding volgen in de bbl-variant. Omdat je tegelijk werkt en leert zijn er geen stageperiodes in deze leerweg. Op de dagen waarop je werkt doe je de noodzakelijke praktijkervaring op.

bol
Bij Bouw Infra mensen volg je praktijklessen en Bouw Infra mensen zorgt voor stageplaatsen bij bouwbedrijven in de regio. Je krijgt daarvoor een stagevergoeding. In deze bol-variant ben je 40 uur per week bezig met opleiding en stage.

IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?
Je houdt van timmerwerk
Je bent handig
Je hebt ruimtelijk en technisch inzicht
Je bent nauwkeurig
Je ziet graag resultaat van je werk
Je vindt het niet erg om te werken in verschillende (weers-) omstandigheden

WELKE VOOROPLEIDING HEB JE NODIG?
Je wordt toegelaten als je een vmbo-diploma of het diploma Entree hebt. Voor toelating tot de bbl-opleiding geldt dat je voor ten minste 20 uur een baan als leerling-timmerman bij een erkend leerbedrijf hebt.

WAT KUN JE NA DE OPLEIDING DOEN?
Na deze opleiding kun je (verder) aan het werk, maar je kunt ook nog kiezen voor de vervolgopleiding op niveau 3: allround timmerman nieuwbouw.

KOSTEN
Klik hier

MEELOPEN BIJ DEZE OPLEIDING?
Je kunt bij ons meelopen bij deze opleiding. Tijdens zo’n meeloopdag krijg je een goed beeld van de opleiding, de lessen, de manier van werken, de docenten en de sfeer op school.
Meld je aan voor meelopen

DIRECT AANMELDEN VOOR DEZE OPLEIDING
Meld je aan voor deze opleiding