Zoeken

ROC Ter AA en FoodConnectionPoint starten nieuwe technische opleiding

In maart start een nieuwe mbo-opleiding, gericht op medewerkers van bedrijven in de foodsector. De nadruk ligt op de proceskant; de opleidingen zijn dus technisch van aard. De technische ontwikkelingen gaan snel. Dat geldt ook voor de voedingsmiddelenindustrie, geconcentreerd in de regio Helmond.
De nieuwe opleiding leert mensen te werken met de nieuwste procestechnieken. FoodConnectionPoint is initiatiefnemer, ROC Ter AA zorgt voor een kwalitatief goede uitvoering van het onderwijs.

De bbl-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) start in eerste instantie met niveau 2 en niveau 3. Later wordt daar mogelijk een niveau 4-opleiding aan toegevoegd. Ook de haalbaarheid van een bol-variant (dagopleiding) wordt onderzocht.

In FoodConnectionPoint hebben bedrijven als Larco Foods, Huijbregts Groep, Prinsen, Van Rooi Meat, Sauce Company, Van Rijsingen en Bodec zich verenigd. Zij ervaren als geen ander de behoefte aan goed opgeleide medewerkers die nu en straks de processen beheersen. Ook andere bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie kunnen medewerkers aanmelden voor de nieuwe opleiding.
Informatie bij Nicole Swinkels van FoodConnectionPoint via info@foodconnectionpoint.nl of bij Joeri Möller van ROC Ter AA via j.moller@roc-teraa.nl

Bekijk de opleidingen Procesoperator food A, Procesoperator food B en Procesoperator food C.