10135

Zoeken

Succes voor ROC Ter AA studenten bij Skills The Finals

De deelnemers van ROC Ter AA lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 15 t/m 17 maart in Zwolle plaatsvond.
Luuk Isbouts werd Nederlands kampioen in de categorie ICT beheerder en Tim Klessens werd – net als vorig jaar – de beste metselaar van Nederland. Ereplaatsen waren er voor Rick van Kol en Ruud Persoons (Straatmaker – derde plaats); Kevin van de Kerkhof (Schilder – zesde plaats); Niek van de Vondervoort (Webdesigner – zesde plaats); Stan van Heertum (Applicatieontwikkelaar – zevende plaats) en Kevin Slaats (Bedrijfsadministrateur – zevende plaats). De finale Tegelzetten waarvoor Toon Hesius zich plaatste, wordt op 19 en 20 maart a.s. in Brussel gehouden.

medaillewinnaars Luuk Isbouts (goud), Tim Klessens (goud) en Rick van Kol (brons).
Ruud Persoons – ook brons – ontbreekt op de foto.

vlnr staand: Kevin van de Kerkhof, Luuk Isbouts, Rick van Kol, Kevin Slaats, Tim Klessens,
gehurkt: Stan van Heertum, Niek van de Vondervoort.

Skills Heroes zijn de vakwedstrijden voor het mbo. Ruim 10.000 mbo-studenten van 56 mbo-scholen deden aan deze Skills Heroes editie mee. Het NK is daarmee het grootste beroepen-event ooit dat in Nederland is georganiseerd. Uiteindelijk bereikten 650 van hen de finales. En daar was het echt topsport om een gouden medaille te veroveren. Meerdere Nederlandse kampioenen kunnen zich nu plaatsen voor een volgende uitdaging: EuroSkills 2018, het EK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 26 t/m 28 september 2018 in Boedapest. Zo’n 500 Europese jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 28 landen. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het EK gaan.