11999

Zoeken

Vier medailles voor onze Skills-finalisten

Onze ROC Ter AA-finalisten lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 20 tot en met 22 maart jl. in Amsterdam plaatsvond. Kim Maas behaalde een tweede plaats in de categorie Directiesecretaresse en Dylan Bos behaalde de tweede plaats in categorie Applicatie-ontwikkelaar. Twee zilveren medailles! Eerder, tijdens de decentrale finales, behaalde Daan Hooglugt al de gouden medaille in de categorie Tegelzetten, en was de bronzen medaille voor Maarten Jakobs in de categorie Webdesign. Vier medailles behaald door onze vijf finalisten, én een Nederlands Kampioen. Hulde voor deze studenten!

Skills Heroes vakwedstrijden zijn mbo-beroepenwedstrijden in vakgebieden variërend van autotechnicus en metselen tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Ruim 10.000 mbo-studenten deden mee aan de voorrondes van de Skills Heroes editie. Uiteindelijk bereiken zo’n 650 van hen de landelijke finales. Skills The Finals vindt voor onze studenten plaats in de RAI in Amsterdam en op leslocaties van het Grafisch Lyceum in Utrecht en ROC van Twente.

Tijdens de finales krijgen de studenten opdrachten in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan Worldskills 2019, het WK voor beroepen. Dit WK vindt eind augustus plaats in Kazan, Rusland.

WorldSkills Netherlands
Met Skills Heroes benadrukken de organisatoren WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap.