11943

Zoeken

Vijf studenten ROC Ter AA naar nationale kampioenschap Skills

Deze maand nemen vijf studenten van ROC Ter AA deel aan Skills The Finals, het nationaal beroepenkampioenschap voor mbo-studenten, dat voor de meesten van hen van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 maart in de RAI in Amsterdam plaatsvindt.

Liam Wu (ICT-beheer), Dylan Bos (Applicatieontwikkelaar), Maarten Jakobs (Webdesign), Kim Maas (Directiesecretaresse) en Daan Hooglugt (Tegelzetten) zijn de studenten die gaan strijden voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw 2019’.Skills Heroes vakwedstrijden zijn mbo-beroepenwedstrijden in vakgebieden variërend van autotechnicus en metselen tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Ruim 10.000 mbo-studenten deden mee aan de voorrondes van de Skills Heroes editie. Uiteindelijk bereiken zo’n 650 van hen de landelijke finales. Skills The Finals vindt voor onze studenten plaats in de RAI in Amsterdam en op leslocaties van het Grafisch Lyceum in Utrecht en ROC van Twente.

Tijdens de finales krijgen de studenten opdrachten in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan Worldskills 2019, het WK voor beroepen. Dit WK vindt eind augustus plaats in Kazan, Rusland.

WorldSkills Netherlands
Met Skills Heroes benadrukken de organisatoren WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het belang van vakmanschap.

vlnr op foto header: Daan, Maarten, Kim, Liam en Dylan