866

Zoeken

Stage in het buitenland

Ben jij die avontuurlijke, zelfstandige student die een stage ook wel eens in een heel andere omgeving wil doorbrengen? Via ROC Ter AA zijn er verschillende mogelijkheden om dat in het buitenland te doen.

Als je denkt ‘Dat is wel iets voor mij’, neem dan een kijkje op de website www.grenzeloosteraa.nl.

Lesgeven in Polen…
Maarten van den Heuvel (20) uit Eindhoven is derdejaarsstudent Middenkader engineering technicus bij ROC Ter AA en weet precies wat hij wil: af en toe een stukje van de wereld zien én docent techniek worden!

Hij heeft een stage gedaan waarin hij dat alvast kon combineren: negen weken lang gaf hij les op een school voor middelbaar techniekonderwijs in het Poolse Tomaszow Maszowiecki.
De stage kwam tot stand na bemiddeling van zijn docent Richard van den Elsen, coördinator Internationalisering Paul de Krom en collega’s van het ICT College.

‘Het is me hartstikke goed bevallen’, zegt hij. ‘Een fantastische stage waar ik veel van geleerd heb.
Ik heb in het Engels een basiscursus SolidWorks (een computerprogramma voor 3D-tekenen en -ontwerpen) gegeven aan vier groepen studenten. Ze waren even oud als ik en ze stonden allemaal iedere ochtend op als ik het leslokaal binnenkwam, haha!
Aan het einde van de cursus hebben ze een door mij ontworpen eindtoets gemaakt en de certificaten heb ik uitgereikt op het stadhuis. Daar waren zelfs een paar officiële vertegenwoordigers van het stadsbestuur bij’.

‘Het was allemaal goed geregeld en met de subsidie die ik via Internationalisering kreeg, heeft het me zelf uiteindelijk niet zoveel gekost. Maar eerlijk gezegd betwijfel ik of iedere buitenlandse stage zo luxe is als die van mij. De stad zorgde voor een appartement vlakbij school en doordeweeks kon ik op hun kosten in een hotel eten. Alleen in het weekend moest ik voor mezelf zorgen. Maar ik had een paar leuke winkeltjes én een McDonalds op loopafstand.
Toen ik thuis kwam ben ik meteen op de weegschaal gaan staan. Geen gram aangekomen…’!
En later lesgeven? ‘Zeker weten’!

Komt er wel, die Maarten.

foto_maarten_van_den_heuvel_klein

Meer weten over stages in het buitenland? Kijk op www.grenzeloosteraa.nl