615

Zoeken

Toelating

In onderstaande tabel zie je welke vooropleiding je nodig hebt om aan een mbo-opleiding te beginnen.

Je vooropleiding Je kunt naar
Geen afgeronde vooropleiding Niveau 1, Entreeopleiding
vmbo-b Niveau 2, Basisberoepsopleiding
vmbo-k, vmbo-g, vmbo-t, havo/vwo overgangsbewijs 3-4, relevante bol/bbl 2 opleiding Niveau 3, Vakopleiding
vmbo-k, vmbo-g, vmbo-t, havo/vwo overgangsbewijs 3-4, relevante bol/bbl 3 opleiding Niveau 4, Middenkaderopleiding/Specialistenopleiding

Aanmelden vóór 1 april
In dit filmpje zie je waarom het belangrijk is dat je je vóór 1 april aanmeldt.

Vijf keer belangrijk
Hieronder vind je de vijf belangrijkste punten van onze toelatingsprocedure. Wil je meer weten, neem dan contact op met ons Infopunt , telefoon 0492-507909.

  1. Uitgebreide brief. Na aanmelding ontvangen jij en je ouders/verzorgers een uitgebreide brief met daarin de procedure. Lees deze brief goed.
  2. Toelaatbaar? We kijken of je de juiste vooropleiding hebt voor de opleiding van jouw keuze. Als dat niet zo is, kijken we welke andere oplossing we kunnen bieden.
  3. Juiste studiekeuze. De juiste studiekeuze is heel belangrijk. Je krijgt daarom een uitnodiging voor een kennismaking. Die is verplicht voor iedereen die zich aanmeldt.  We willen er zeker van zijn dat je een goed beeld hebt van de opleiding, vandaar. Tijdens de kennismaking kun je alle vragen stellen. Je weet daarna of de opleiding bij je past. Mocht dat niet zo zijn, dan helpen we je graag met het kiezen van een andere opleiding.
  4. Alleen als je je vóór 1 april hebt aangemeld en je hebt de verplichte kennismaking bijgewoond, kun je een studiekeuzeadvies aanvragen voor de opleiding van je keuze. Want mogelijk twijfel je nog. Het studiekeuzeadvies bestaat uit een gesprek met de trajectcoach en een docent.
  5. Opleidingen met een maximum aantal plaatsen. Voor sommige opleidingen geldt een maximum aantal plaatsen. Als dat zo is, vermelden we dat op roc-teraa.nl bij de betreffende opleiding. We plaatsen studenten op volgorde van binnenkomst.