469

Zoeken

Twee manieren van leren

Je kunt bij de mbo-colleges van ROC Ter AA op twee manieren leren: via een dagopleiding (BOL) of via werkend leren (BBL). De invulling van de opleiding is verschillend, maar de diploma’s zijn gelijk.
Bij sommige opleidingen kun je kiezen uit óf de dagopleiding óf werkend leren. Bij andere heb je maar één mogelijkheid.

Dagopleiding (BOL)
Bij een dagopleiding – de beroepsopleidende leerweg (BOL) – ga je in nagenoeg de hele week naar één van de colleges van ROC Ter AA. Een groot deel van je praktijkervaring doe je op in stageperiodes: beroepspraktijkvorming (BPV). Die BPV volg je bij een erkend leerbedrijf. De tijdsduur van de stageperiodes is verschillend per opleiding.

Werken en leren (BBL)
Je kunt ook kiezen voor de combinatie werken en leren. Dat noemen we de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). School en praktijk horen bij elkaar en vullen elkaar aan. Je werkt en je komt (meestal) één dag per week naar school. Je kunt alleen een BBL-opleiding volgen als je een baan hebt bij een erkend leerbedrijf. Daar dien je zelf voor te zorgen. Wij hebben veel contacten met leerbedrijven en met het zoeken en solliciteren naar een baan willen we je graag helpen.